Paraechinus és un gènere d'eriçons originaris de la regió del Sàhara, l'Orient Pròxim i el subcontinent indi. Conté quatre espècies, que són les següents:

Eriçó del desert (Paraechinus aethiopicus) Eriçó de Brandt (Paraechinus hypomelas) Eriçó de l'Índia (Paraechinus micropus) Eriçó ventrenú (Paraechinus nudiventris)