czapla siwa ()

fraza rzeczownikowa, rodzaj żeński (1.1) , duży ptak wodnego z rodziny czaplowatych;

(1.1) ,

(1.1) Dorosłe czaple siwe pierzą się od czerwca do listopada.

(1.1) gniazdo / młode / populacja / samiec / samica czapli siwej • czaple siwe gniazdują / odlatują / polują

(1.1) ptak

(1.1) zobacz też: Indeks:Polski - Ptaki

angielski: (1.1) grey heron czeski: (1.1) volavka popelavá duński: (1.1) fiskehejre esperanto: (1.1) griza ardeo farerski: (1.1) hegri francuski: (1.1) héron cendré hiszpański: (1.1) garza real kaszubski: (1.1) sëwô czapla niemiecki: (1.1) Graureiher nowogrecki: (1.1) σταχτοτσικνιάς (stachtotsikniás) rosyjski: (1.1) серая цапля słowacki: (1.1) volavka popolavá szwedzki: (1.1) gråhäger włoski: (1.1) airone cenerino